Retningslinjer for bryg-selv-øl

By:

I denne artikel skal vi ikke så meget se nærmere på, hvad man må og ikke må i forbindelse med at brygge øl selv, selvom overskriften måske kunne foranledige en til at tro dette.

Vi er mere ude i at give noget specifikationer, ja, måske endda nogle basispunkter til, hvad du skal have in mente og overveje før, under og efter, du begiver dig i den nye verden, som det er at brygge sin egen øl.

Derfor er denne artikel mest af alt henvendt til amatørerne og nybegynderne på området, men eksperter og connaisseurs er også meget velkomne til at læse med. 

For det første skal du overveje, om du har pladsen til at brygge øl. Du behøver selvfølgelig ikke at have dit eget bryggeri eller måske en gigantisk kælder til anledningen, men hvis man udelukkende bor i en et-værelseslejlighed, så kan det godt blive problematisk at få plads til alle remedierne i brygningsprocessen.

Et haveskur eller et værelse i et hus eller et større lejlighedskompleks kan sagtens gå an til at brygge øl.

Når du så er nået hertil, skal du spørge dig selv, hvem du egentlig laver øl til?

Er øllet udelukkende beregnet til dig selv?
Skal det prøvesmages sammen med vennerne?
Eller er det ligefrem møntet på videresalg i længden?

Det har selvfølgelig også noget at gøre med, hvor omfangsrig du vil gøre brygge-skabelsen i forbindelse med arealet, hvorpå du agter at brygge, men i denne sammenhæng tænker vi mere på, hvor meget udstyr du får brug for i den forbindelse.

Skal du kun lave et par flasker øl for sjov, eller er der tale om en større proces med meget øl, så medfører det naturligvis også mere udstyr?

Der er også den løsning, at man kan købe alt det færdige udstyr samlet i én pakke, så man kan begynde at brygge øl med det samme, så man ikke behøver at købe hvert enkelt element for sig.

Held og lykke – og skål!

Posted in: Bryg selv øl