Fantastiske Toscana

By:

Vi er netop vendt hjem fra en helt fantastisk ferie til Toscana. Vejret var perfekt, og jeg føler næsten, jeg stadig kan dufte de søde duft fra appelsinlunden. 

Vi var afsted min mand, vores to børn og jeg. Inden vi skulle afsted, havde ungerne lidt brokket sig over, at vi ikke skulle på den sædvanlige charterrejse til Mallorca. Men min mand og jeg havde længe snakket om, at vi trængte til at prøve noget nyt. Sidste år, da vi var på Mallorca, brugte børnene nemlig alle mulige undskyldninger for at kunne ligge hele dagen ved poolen med deres iPad. I år ville vi gerne have, at samværet skulle være i fokus, så derfor besluttede vi også at iPad’en skulle blive hjemme, selvom det foregik med højlydte protester. 

Og det viste sig at blive en helt fantastisk oplevelse for både min mand og jeg, men så sandelig også for vores børn. Vi havde valgt at rejse med Localliving, som har en koncept med feriebolig Toscana. Konceptet handler om, at vi har lejet en feriebolig i Toscana, hvor vi så samtidig har mulighed for at følge med i en italiensk families hverdag. Den italienske familie er ofte fødevareproducenter af lokale italienske specialiteter, og i vores tilfælde var vi så heldige, at vi fik lov at komme bag kulissen på en appelsinplantage. 

Vores børn var som sagt meget skeptiske i starten og mente, at vi nærmest satte dem i arbejdslejr. De tanker forsvandt dog hurtigt, da de fik lov til at komme med rundt i hele plantagen og hjælpe med at plukke appelsiner. Italienerne har et meget mere afslappet forhold til at arbejde og bare generelt til livet. Tempoet er et helt andet, og vi kunne nærmest mærke, at vores skuldre sank en centimeter, for hver dag vi var der. Det har kort fortalt været en helt fantastisk ferie, som vi helt klart kan anbefale andre børnefamilier.