En verden i forandring

By:

Verden er i forandring, og specielt naturen forandrer sig. Vi har givet dem nogle levebetingelser, som gør, at den aldrig har været under et større pres, end den er lige nu. Igennem mange årtier har vi haft en stort overforbrug, og det har medført, at vi har brugt flere af jordens ressourcer, end den har nået at kunne reproducere. Derfor er der flere og flere naturområder, som helt forsvinder og aldrig kommer igen. 

Derfor er det vigtigt, at der bliver gjort noget. Bæredygtighed er i disse år et af de mest brugte ord i både politik og medierne. Der er specielt meget fokus på bæredygtighed, når det kommer til mad og tøj, og det er specielt her, at der sættes hårdt ind. Men en lidt overset industri er møbelindustrien. Møbelindustrien har i mange år produceret møbler med træ fra regnskoven, og det har haft store konsekvenser for jordens cyklus. 

Et vigtigt åndehul for jorden 

Regnskoven har en stor betydning for klimaet, og derfor er det meget vigtigt, at regnskoven bliver bevaret. Organisationen Verdens Skove gør et stort arbejde for at bevare regnskoven. I tæt samarbejde med lokale organisationer arbejder de for at gøre forholdene for regnskoven bedre. Her er det forebyggende arbejde vigtigt. Det forebyggende arbejde består især i at uddanne lokalbefolkningen til at forstå, at det er vigtigt, at de ikke fælder regnskoven, men ser det som en ressourcer, som de kan tjene penge på uden at de behøver at vælte den. Derfor er det også en stor fordel at det er de lokale organisationer, som tager sig af den del, da de har en lagt større kulturforståelse, og dermed nemmere kan komme igennem med budskabet. 

Men os i den vestlige verden har et meget stort ansvar i ikke at efterspørge de produkter, som er produceret af træ fra regnskoven, og støtte det arbejde der bliver lavet for at beskytte regnskoven. 

 

Posted in: Regnskoven